Hondengedragsdeskundige

Mijn naam is Joeri Meljes, ik ben op 18 februari 1986 geboren in Haarlem. Mijn jeugd heb ik door gebracht in Hoofddorp, hier heb ik gewoond tot ik 25 jaar was. Voor een jaar verhuisd naar Arnhem, om daarna te gaan samenwonen in Akersloot. Waar mijn passie voor honden is ontstaan.

Ik ging samenwonen met Petra Noordzij, die ik sinds december 2015 Petra Meljes mag noemen, haar dochter Sabrina en haar Jack Russel/ Westy mix Boris.

Honden heb ik altijd al interessant gevonden. Toen ik Boris leerde kennen was ik verkocht. Ik vond hem fantastisch. Een karakter om u tegen te zeggen. Woorden waren niet nodig, Boris liet geen verwarring ontstaan over wat hij graag wilde hebben. 5 jaar was Boris toen we elkaar leerden kennen, avonturen gebeurden dagelijks. Hij was opgegroeid tussen de paarden, altijd met Petra mee. Alleen van opvoeding was weinig sprake geweest. Boris’ wil was wet.

  • Tegen bezoek opspringen
  • Op schoot wanneer door hem gewenst
  • Geaaid worden altijd door iedereen
  • Slapen op bed
  • Omkijken wanneer je hem riep, om vervolgens verder te lopen

Het idee is duidelijk, ik vind veel goed, maar een aantal dingen wilde ik veranderen. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in het gedrag van honden. Tientallen boeken en een aantal opleidingen later, heb ik diverse trainingsmethoden uitgeprobeerd en mij eigen gemaakt. Boris bleef niet alleen. Langzaam maar zeker werd onze roedel steeds groter. Saar, onze Rottweiler, was mijn eerste pup. Een half jaar later kwam Tess erbij. Vlak na het overlijden van Boris kwam Bram. Een zoon van Tess. Zo nu en dan vangen mijn vrouw en ik honden tijdelijk op die herplaatst moeten worden. Het is mijn droom om mijn kennis en passie voor honden over te brengen, om zo een sterkere, mooiere en unieke band tussen hond en baasje te realiseren.

In 2016 zijn we verhuisd naar een boerderij in de Geesteren, Gelderland. Ik ben werkzaam in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk als verpleegkundige. Wat mij de mogelijkheid geeft om naast mijn werk, mijn droom te verwezenlijken.