Voor wie is deze site bedoeld?

Deze site is voor iedereen die wil begrijpen waarom een hond bepaald gedrag vertoont en hoe hier op een positieve manier mee om te gaan. Zodat u de hond kan begeleiden in de maatschappij op een manier die de hond beter en sneller zal begrijpen. Waardoor u het vertrouwen en respect van de hond verdient. Om vervolgens een hondenleven lang mooie momenten met elkaar te beleven.
Ongeacht of u zelf een hond heeft of niet, honden maken onderdeel uit van onze maatschappij.Met ruim 2 miljoen honden in Nederland is het is eigenlijk voor iedereen van belang een bepaalde basiskennis te bezitten.

Onze workshops zijn bedoeld om iedereen die problemen ondervindt in de relatie met de hond, hulp te bieden om deze relatie te verbeteren. Dit kan gaan over het omver springen van bezoek tot het uitvallen naar andere honden. Elke hond kan gedrag ontwikkelen waar u problemen van ondervindt. Of het nu gaat om een pup of een oudere hond. Groot of klein.

Kleine honden hebben het geluk vaker weg te komen met bepaald gedrag, zeker als het gaat om agressie naar andere honden of mensen. Terwijl een grote honden met hetzelfde gedrag al snel in een asiel belanden. Het is belangrijk om te beseffen dat een kleine hond met asociaal gedrag het gevaar loopt een gevecht met een grotere hond uit te lokken. Om te voorkomen dat een kleine hond in een gevaarlijke situatie belandt, raad ik aan om ook met een kleinere hond ongewenst gedrag aan te pakken.

Het is niet gezegd dat een workshop altijd noodzakelijk is. In sommige situatie volstaat een telefonisch consult. Voorbeelden van deze situaties kunnen zijn:

 • Binnenkort krijgt u een pup in huis en u wilt informatie over waar op te letten tijdens de opvoeding van de pup
 • U bent van plan een hond uit het asiel te halen en wilt informatie over het opvoeden van een volwassen hond.
 • Tijdens het opvoeden van uw hond heeft u vraagtekens bij de trainingsmethode omdat resultaat uitblijft.

Het komt vaak voor dat wanneer een hond probleemgedrag vertoont er meerdere gedragingen voor problemen zorgen. In deze gevallen is er onbalans in de hiërarchische structuur van het gezin. Wat betekent dat het voor de hond onduidelijk is wie de leiding heeft. Of de hond is onvoldoende gesocialiseerd waardoor het referentiekader van de hond klein is. In beide gevallen zullen er vroeg of laat problemen ontstaan. De meest voorkomende problemen zijn:

 • Trekken aan de lijn
 • Uitvallen naar mensen, honden
 • Honden die geen contact maken met u
 • Angst
 • Voorwerpen slopen
 • Niet alleen kunnen zijn
 • Verdedigen van voedsel, voorwerpen of territorium
 • Springen tegen bezoek

Een hond reageert instinctief op situaties, wij doen dat ook. En daar gaat het mis.
Cognitief is een hond niet in staat om te denken als een mens. Met alle kennis van nu, zijn wij wel in staat om te denken als een hond. Door het volgen van een workshop bent u in staat gedrag van uw hond te veranderen. Hoe onnatuurlijke en lastig het in het begin ook kan zijn. Een hechte vriendschap ligt binnen handbereik.